Archiv stránek trolejbusu 353

Hlavní stránka webu trolejbusu 353 > Archiv - únor 2008

26. 02. 2008 - Pár nových fotek
Přidal jsem na web něco fotek, které se mi povalovaly v počítači. Některé fotky už byly v diskusi na K-report, některé ne. Jedná se například o noční fotky trolejbusu 305, nehodu t-342, trolejbus 374 bez reklamy, dále 21Tr číslo 387 tlačenou tahačem kolem nehodu u kruháku u OBI, Citybus 182 v Nemošicích a 24Tr číslo 319 v ul. Demokratické mládeže (poslední dvě foky dodal kolega Lp).
Při úklidu v počítači jsem nakonec shromáždil fotky mých oblíbenců - aut parkujících v zastávkách - do jedné galerie. Najdete ji tady > foto.reitmayer.cz/auta/zastavky.

cedule
cedule...
 26. 02. 2008v 22:42 | odkaz
24. 02. 2008 - Nové nástupy s předstihem a info o 353
Zatímco dosud jsem několikrát zaspal a změny nástupů na kurzy jsem včas neaktualizoval, tentokrát jsou nástupy platné od 1.3.2008 zveřejněné s několikadenním předstihem. Najdete je na obvyklé stránce. Pokud se vám budou načítat starší verze, stačí několikrát stránku načíst znova, případně si pomoci stiskem CTRL+F5. Za zaslání nástupů děkuji kolegovi ŠK.
Aktuální info o trolejbusu 353 - minulý víkend proběhla druhá letošní brigáda - fotky a bližší info je zde. Během týdne opravil potom nejmenovaný šikovný pracovník těžké údržby relé chlazení tyristorů. Jenže trolejbusu se na hale poněkud zalíbilo... Takže ve čtvrtek se ho Petráskovi nepodařilo odvézt do klece, trolejbus se bránil i vyhazováním měnírny a mizením napětí z baterií. V pátek odpoledne jsme se proto s kolegou Lp pokusili oživit baterie, ale rozjet se nám trolejbus stejně nepovedlo. Proto byl potupně do klece zatlačen na tyči. V sobotu jsme pak s kolegou Kůnou baterky dolili a dali jsme je po půlce nabíjet malou nabíječkou. Až budou baterky v kondici, bude se dál zkoumat příčina nepojízdnosti trolejbusu.
 24. 02. 2008v 01:47 | odkaz
17. 02. 2008 - Co nového ve spořiči...
Zdá se vám otázka v nadpisu divná? To asi nemáte v počítači nejlepší železniční spořič Traffic Screensaver. Ten je totiž skoro plně editovatelný, od vozidel a pozadí až k variantám souprav a jízdním řádům. Pokud ho náhodou ještě neznáte, tak podrobně zpracované jízdní řády pro různé epochy provozu ČSD/ČD najdete na adrese csd.webzdarma.cz/. I já jsem si je stáhnul, ale po nějaké době jsem zjistil, že mnohem zajímavější je sice nelogické, ale na pohled hezčí prolínání epoch. Proto jsem za základ použil řády pro rok 1995, ale postupně jsem doplnil jak občasným parním provozem, našimi motoráčky, speciálními vozidly atd. Pak jsem na spořič zase dlouho nesáhnul, ale když ho začala pečlivě sledovat moje dcera, posílil jsem ještě provoz ss vozidel na úkor střídavých (protože u nás přece jezdí zelené lokomotivy a na spořiči bylo víc červených). A loni na podzim jsem ještě doplnil úzkokolejný provoz včetně nákladů na podvalnících. Koukání na běžící železniční spořič je sice strašná úchylárna, ale také výrazně uklidňující (ne)činnost. Současný provoz v mém počítači je navíc vysloveně fotogenický, i když občas se tam vyskytují nereálné příšernosti. Několik screenů je na téhle stránce, případně klikněte na obrázek...

spořič
 17. 02. 2008v 23:40 | odkaz
16. 02. 2008 - Nové vozidlo v DPmP
V dopravním podniku se objevilo nové vozidlo - a po delší době se nejedná o vozidlo MHD, ale o automobil osobní. Novým ředitelským kočárem se stal tenhle Suberb. Podle mých informací bylo auto zakoupené od výrobce jako nepatrně ojeté, ovšem s velice výraznou slevou z ceny. Nákupem tohoto nádherného auta (v reálu je jeho barva ještě hezčí) se dosavadní Octavia posunula směrem k náměstkům. Pohyb by ale měl nastat i na dispečinku, kde nyní slouží jedno Kangoo a jedna dieselová felicie. Ta by měla nahradit už polomrtvou "pomalovanou" exdispečerskou felicii, kterou po HD zdědila příprava provozu (nejenže to bylo dispečerské auto, ale taky si užilo ježdění v autoškole) a stav na dispečinku by měl být doplněn novým autem. Ovšem prý to Suberb nebude :))))
Dnes - v sobotu 16.2. - proběhla druhá letošní brigáda na trolejbusu 353, tentokrát pod dozorem kolegy Petráska. Hlavní díl práce opět vykonal kolega Michal Malinovský, když se především dokončilo ustrojení madel kolem zadních dveří. V pátek před brigádou proběhla krátká zkušebka trolejbusu pro lehké dobití baterií - proto na fotce Superbu pózuje i naše 353.
Suberb a 353
Kliknutím otevřete stránku servisních aut DPmP, kam vlastně patří i ředitelské auto.
Na stránce jsou hned čtyři obrázky nového Superba.
 16. 02. 2008v 20:57 | odkaz
04. 02. 2008 - Tip na krátký výlet a smutná zpráva
Nejprve ten tip - pokud chcete rychle na chvíli vypadnout z města, doporučuji návštěvu málo známé zříceniny (zatím spíše chátrající stavby) loveckého zámečku u obce Rohoznice. Ta leží nedaleko nedávno otevřené dálníce D11, ale z Pardubic se tam dostanete pohodovou cestou po vedlejších silnicích - ideální je odbočit ze silnice směr Chlumec nad Cidlinou do Doubravic a pak je to vlastně "pořád rovně" přes obce Hrádek a Dolany. V Rohoznici se potom vydejte k lesu, kde nad rybníčkem stojí zmiňovaná stavba. Na místě nečekejte ani turistické značky, ani informační cedule, ale o zámečku můžete informace načerpat třeba na serveru hrady.cz. Na místě samém sice není nic zase tak extra zajímavého, ale kombinace lesa, rybníku, zámečku a klidu je vysloveně relaxační...
Lovecký zámeček Rohoznice
Kliknutím na náhled otevřete stránku s pár fotkami z Rohoznice

82
Dvě ex-pardubické Karosy B731 jezdí na kyvadlové dopravě na Ovčárnu v Jeseníkách. Aktuální foto je na stránkách autobusu 50 a autobusu 82.

- - -
Nakonec smutně - v neděli 3.2.2008 podlehl velmi vážné nemoci Franta Dušek, radioamatér s nezaměnitelnou značkou OK1WC, mimo jiné jeden z přispěvatelů na záchranu našeho trolejbusu Sanos. Byl to ale hlavně dlouholetý kamarád mého táty a vlastně celé naší rodiny. Před mnoha a mnoha lety Franta byl i řidičem trolejbusů pardubického DP - třeba si na něj někdo z téhle minimálně 30 let staré společné fotky vzpomene. S naším spolkem byla jeho rodina v kontaktu už spoustu let, Frantův syn Jirka už v osmdesátách letech začínal s kolegou OČ práce na záchraně našich motoráků.
 04. 02. 2008v 10:40 | odkaz
02. 02. 2008 - Prodávám něco TT-šrotu
Vyhrabal jsem něco víceméně nepoužitelného TT-šrotu a nabízím ho k prodeji na serveru Aukro.cz. Jedná se o dva vraky lokomotiv BR130, nějaké ošklivé vagónky a pár jiných drobností. Aukce končí ve čtvrtek 4. února, takže pokud nejste na Aukru registrovaní a něco neprodám, po tomto datu je možné domluvit se. Podívejte se na nabídku:
Aukro.cz - Aukce online
Na stránku s mojí nabídkou na Aukru se dostanete kliknutím na banner...

A pokud si nechcete koupit mašinku či vagónek, ale raději něco většího - potom doporučuji Moskvič 408, který jsem si dneska prohlédl a napsal o něm na web moskvich.cz do rubriky Moskviče na prodej.
 02. 02. 2008v 14:45 | odkaz

---

http://www.trolejbus.cz