Archiv stránek trolejbusu 353

Hlavní stránka webu trolejbusu 353 > Archiv - říjen 2009

25. 10. 2009 - Tip na výlet - Miniatur park Kowary
Dnes bych chtěl upozornit na jednu atrakci v Polsku nedaleko českých hranic, tentokrát naprosto nesouvisející s dopravou železniční i městskou. V městečku Kowary se nachází "Miniautur park", což je expozice modelů zajímavých budov z regionu v měřítku 1:32. Další informace najdete na webu www.park-miniatur.com. V sobotu 24.10.2009 jsme park s rodinkou navštívili a můžeme ho všem jen doporučit. Prohlídka parku zabere příjemnou hodinku, a vystavené modely můžete brát jako dobré tipy na další výlety po okolí. V regionu plném zrušených a neprovozovaných železnic, což je železniční nadšence (rozuměj šotouše) spíš depresivní, jsou tyhle historické budovy dalším zajímavým cílem. Tušili jste třeba, že v obci Siedlecin jen pár kilometrů od Jelení Gory je zachovalá vodní tvrz zvaná Rytířská věž? V této fotogalerii najdete fotky skoro všech modelů v parku, většina jejich předloh leží také relativně nedaleko našich hranic a mohou být cílem dalšího výletu.

http://foto.reitmayer.cz/kowary/index.php
Jeden z modelů Miniatur parku, kliknutím otevřete galerii
 25. 10. 2009v 00:14 | odkaz
19. 10. 2009 - Zkoušky plničky CNG v DPMP
Za účelem zkoušek plničky stlačeného zemního plynu (CNG) byl do Pardubic zapůjčen plynnový autobus Citelis. Prozatím nezasahuje do provozu s cestujícími ani není označen evidenčním číselm. V přehledu vozidel jsem mu ale pro provizorně uědlil číslo 24, vyhrazené v DP pro zapůjčená vozidla už delší čas. Autobus je bílý a nebyl původně označen ani názvem svého budoucího dopravce, ani DP Pardubice. Před zkušebními jízdami po prvním naplnění nádraží jsem ho alespoň vybavil označením DP Pardubice za okny. Tři fotografie najdete na stránce o tomto autobusu.

Citelis CNG
 19. 10. 2009v 22:57 | odkaz
12. 10. 2009 - Prodávám něco knížek o MHD + ukončení sezóny
Vzhledem k omezenému prostoru doma nabízím k prodeji něco knížek o MHD. Jedná se o nové nebo zcela nepoškozené knihy, nabízím je na Aukro.cz od koruny (neb ani já jsem za ně neplatil nikdy plnou cenu). Jedná se o:
- Kniha Historie MHD v Praze - Druhé doplněné vydání knihy - vydal DP Praha 2000. Výpravná publikace - přes 350 stran na křídě - popisy a fotky "od koňky k metru". Kniha je ve velmi dobrém stavu!
- Kniha Autobusy a trolejbusy pražské MHD - Druhé doplněné vydání knihy - vydal DP Praha 2002. Přes 260 stran na křídě, popisy všech autobusů a trolejbusů, které v Praze jezdily, množství historických i současných fotek. Kniha je ve velmi dobrém stavu!
- Kniha Povídání o tramvajích, trolejbusech a také autobusech v Jihlavě 1909-2009 - Zcela nová, letos vydaná kniha - vydalo nakladatelství Wolf. Kolem 100 stran na křídě, množství historických i současných fotek. Součástí je i pamětní jízdenka k výročí 100 let MHD.
- Brožura Garáž Klíčov 1973 - 2009.
Pokud máte o knihy zájem a nejste registrovaní na Aukru, jsem ochoten aukce stopnout a prodat mimo aukro (samozřejmě jen pokud ještě nebude přihozeno).

EDIT - už je prodáno....

O uplynulém víkendu proběhla poslední velká akce našeho spolku v letošním roce. Bylo jím ukončení letošní sezóny v Museu v Rosicíh - informace a nějaké obrázky jsou na webu spolku. Trolejbus 353 má od minulého týdne opět funční topení do vozu (děkujeme Pavle!) a topení svým výkonem občas způsobovalo ve voze saunu. Možná se ale také zvýšený odběr proudu do topení podepsal už na druhém upáleném kabelovém oku za měsíc - po kabelu na stykači číslo 1 v Jihlavě to nyní bylo oko na levém sběrači. Tahle nepříjemnost mne potkala v sobotu, v neděli už trolejbus sloužil bez problémů.

Konec sezóny
 12. 10. 2009v 15:51 | odkaz
06. 10. 2009 - Městské slavnosti 2009
O víkendu 10.-11.10.2009 opět tradičně vyjedou vozidla PSHŽD. Motoráčky na klasickou kyvadlovou přepravu mezi hlavním nádražím a zastávko Pardubice, závodiště a trolejbus 353 potom na příležitostnou linku X v trase Dubina, sever - třída Míru - Nádraží - Polabiny, točna. Jízdní řády i popis dalšího programu najdete na stránkách spolku, případně si je můžete stáhnout v přiloženém letáku ve formátu pdf. V sobotu vyjede i trolejbus DP číslo 358 na dva poznávací okruhy městem - akci pořádá Klub přátel Pardubicka
Pozor - v posledním čísle Radničního zpravodaje je v neděli uvedený provozu historického autobusu na lince 51, není mi o tom nic známo, pravděpodobně to někdo opsal bez kontroly z loňského programu.

trolejbus 353
 06. 10. 2009v 15:53 | odkaz

---

http://www.trolejbus.cz